"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта зростає на очікуваннях угоди про замороження видобутку

Понеділок, 21 листопада 2016, 09:18

Світові ціни на нафту демонструють у понеділок яскраво виражену позитивну динаміку на тлі очікування інвесторів досягнення країнами ОПЕК угоди про замороження рівнів її видобутку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:20 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,45% - до 47,54 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,49% - до 47,05 долара за барель.

В кінці вересня ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, проте щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації поки домовленостей немає.

Реклама:

У суботу міністр нафти Ірану Біжан Зангане заявив, що існує велика ймовірність укладання угоди на зустрічі ОПЕК у Відні 30 листопада.

Заяви міністра нафти Іраку Джабара аль-Лаібі також підтримали оптимізм трейдерів. Він сказав у неділю, що Ірак запропонує на зустрічі у Відні три нових пропозиції щодо скорочення, пише газета The Wall Street Journal.

Крім того, президент Росії Володимир Путін у понеділок заявив, що вважає високою ймовірність заморозки видобутку нафти країнами ОПЕК. Росія, в свою чергу, теж готова до того, щоб заморозити видобуток нафти на нинішньому рівні, додав Путін.

За словами менеджера по роботі з клієнтами OM Financial Стюарта Іва, думку якого наводить газета, трейдери звертають увагу на риторику представників ОПЕК і вважають таку угоду неминучою. Тепер країни ОПЕК повинні не обдурити очікування ринку, додав аналітик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!