Насалик придумав, що робити з захопленими РФ шельфовими родовищами

Середа, 2 листопада 2016, 19:35

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пропонує виставити захоплені РФ шельфові родовища на конкурс для укладення угод про розподіл продукції з іноземними компаніями.

Про це він заявив на засіданні комітету Ради з ПЕК у Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не прибічник того, як вчинив "Нафтогаз" (подав позов щодо кримських активів до міжнародного арбітражу - Ред): якщо віддати все це на суди, то нічого не буде, нічого не заберуть у Росії", - заявив міністр.

"У мене є інша пропозиція. Думаю, вона вирішить питання - виставити за законом про розподіл продукції на конкурс ці родовища, нехай увійдуть іноземні фірми, які зможуть обстояти свої обсяги газу", - сказав він.

Насалик нагадав, що річний видобуток на захоплених РФ шельфових родовищах становить близько 1,3 млрд кубометрів.

Реклама:

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" заявив про плани домагатися через міжнародні судові інститути відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок російської окупації Криму, і відшкодування всіх завданих збитків.

У лютому 2016 року "Нафтогаз України" ініціював переговорний процес щодо втрати своїх активів у Криму, направивши РФ повідомлення про інвестиційний спор у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.

Шестимісячний строк переговорів безрезультатно завершився в серпні 2016 року, в результаті чого НАК та її шість дочірніх компаній ("Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Укргазвидобування", "Укртранснафта", "Газу України" і "Лікво") 17 жовтня 2016 року ініціювали арбітражне провадження проти РФ з вимогою відшкодувати збитки, заподіяні незаконним захопленням активів групи у Криму.

"Нафтогаз України" залучив компанію Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів в рамках тяжби за втраченими кримськими активами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: