У Гройсмана обіцяють монетизувати пільги ветеранам

П'ятниця, 18 листопада 2016, 14:38

Уряд розробляє законопроект про монетизацію пільг ветеранам війни і антитерористичної операції.

Про це повідомила прес-служба Мінистерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву, пише УНІАН.

"Іншого виходу немає. Не повинно бути приниження, з одного боку, ветерана війни, учасника АТО. А з іншого боку - не підприємець має бути загнаним у таку ситуацію, коли держава встановила пільги і забула за це заплатити. Кошти треба платити самому ветерану. Ми даємо йому грошову компенсацію за пільги, а він на свій розсуд її використовує", - цитує Реву прес-служба.

Як наголошується в повідомленні, в уряді йде підготовка відповідного законопроекту, розробка якого закладена в операційний план роботи уряду на четвертий квартал 2016 року.

Реклама:

Міністр зазначив, що найбільш показовою є проблема пільгового проїзду ветеранів в громадському транспорті.

Згідно з нормативними актами, перевізники повинні отримувати компенсацію за те, що безкоштовно перевозять ветеранів. Однак дуже часто в бюджет не закладаються відповідні витрати, і ніхто не компенсує витрати перевізників.

З іншого боку, експерти часто зазначають, що відсутність налагодженої системи контролю кількості перевезених пасажирів не дозволяє визначити, які витрати на пільговий проїзд несуть перевізники. Це може призвести до зловживань та неефективного використання бюджетних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: