Представлений новий надзвуковий літак, який літає швидше Concorde

Четвер, 17 листопада 2016, 19:04

Річард Бренсон представив прототип нового надзвукового літака, який може долетіти з Лондона у Нью-Йорк за 3 години і 15 хвилин.

Про це повідомляє Independent.

Прототип XB-1 прозвали "Baby Boom". Бренсон стверджує, що це буде найшвидший цивільний літак в світі, і обіцяє майбутнім пасажирам "доступні" надзвукові подорожі.

Перший комерційний політ відбудеться не раніше 2023 року. Квитки коштуватимуть близько 5000 доларів.

Реклама:

Крейсерська швидкість літака 2335,1 км на годину, що на 10% швидше, ніж швидкість Конкорда і в 2,6 рази швидше за швидкість інших авіалайнерів. Нові літаки зможуть перевозити 40 пасажирів одночасно.

Компанія Бренсона Virgin Galactic буде працювати над проектом створення надзвукового літака спільно з американською компанією Boom, яка належить бізнесмену Блейку Шоллу, колишньому пілотові, в минулому - менеджеру компанії Amazon. Прототип літака вже існує і зберігається в ангарі в Денвері.

 

"Я вже давно захоплений аерокосмічними інноваціями і розвитком високошвидкісних комерційних польотів. Оскільки Virgin Galactic займається інноваціями в космічній галузі, то для неї було легко прийняти рішення про те, щоб працювати разом з Boom. Ми дуже раді були укласти контракт з Boom, що дає нам право придбати перші 10 планерів", - заявив Бренсон.

Незважаючи на інші аерокосмічні компаній, такі як Boeing і Lockheed Martin що також зайняті розробкою своїх власних надзвукових літаків, Virgin сподівається випередити конкурентів на ринку, оскільки літак використовує існуючу технологію, яка вже схвалена регулюючими органами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: