"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна почала пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря

Четвер, 17 листопада 2016, 09:28

У четвер, 17 листопада, в Одесі відбудеться відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке буде проводити роботи з пошуку нафти і газу на шельфі Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр.

"Рейсове завдання передбачає виконання пошуково-детальних нафтогазопошукових сейсморозвідувальних і геохімічних робіт в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину, район робіт - Північно-західний шельф Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

У Держгеонадра повідомили, що судно "Іскатель" після трьохрічної перерви розпочало морські геолого-геофізичні дослідження.

Реклама:

"Іскатель" унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньо частотної модифікації, так і високо роздільної. У 2015 році відновлено фінансування морських робіт, і після трьох років сухого відстою, здійснені поточний ремонт і докове обстеження.

Південний регіон країни найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%. У планах "Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства" на ділянці площею 6770 км2, яка в адміністративному відношенні примикає до південної частини Одеської області, за напрямком нафта і газ провести комплексні геофізичні і геохімічні дослідження з ціллю виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних на ВВ об’єктів.

У рамках об’єкту відпрацювання 7000 км профільних робіт сейсморозвідки і 2160 станцій геохімічних спостережень. Цим рейсом розпочинаємо морський етап масштабних робіт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: