"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українська "Мрія" перевезла рекордний для Південної Америки вантаж

Середа, 16 листопада 2016, 14:47

Український літак Ан-225 "Мрія" перевіз вантаж вагою в 182 тонни, доставивши з Сан-Паулу в Сантьяго електротурбіну вагою 155 тонн, яка перебувала в спеціальній 27-тонній конструкції.

Це другий за вагою рекордний моновантаж, який був перевезений літаком і рекордний вантаж для Південної Америки, пише ЦТС з посиланням на La Tercera.

Як пише видання, електротурбіну виготовила  в Бразилії компанія Asea Brown Boveri (ABB) для чилійської енергокомпанії Colbún. У довжину турбіна досягає 8 метрів, у висоту - 4,5 метра, завширшки - 3,5 метра. При цьому довжина всієї конструкції для перевезення становила 16 метрів, а ширина - 4,3 метра.

Установка генератора в конструкцію дозволила більш рівномірно розподілити навантаження в літаку.

Реклама:
 

Це був перший візит Ан-225 в Чилі, зазначає видання La Tercera.

Літак прибув в аеропорт Сантьяго близько 22:00 за місцевим часом, хоча спочатку прибуття було заплановано на вісім годин раніше.

Відзначимо, що рекордний моновантаж "Мрія" доставила в 2009 році - 187,6 тонн. Генератор вагою 174 тонни, "одягнений" в спеціальну конструкцію вагою 13,6 тонн, був перевезений з Франкфурта в Єреван.

При цьому вага максимального вантажу, який "Мрія" перевезла в 2004 році, дорівнює 247 тоннам, але це був не моновантаж. Тоді літак доставив кілька одиниць будівельної техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: