"Київенерго" не визнає помилки, але "відкоригує" рахунки за опалення

Середа, 16 листопада 2016, 14:29

Столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго" в грудні здійснить перерахунок жовтневих платежів за опалення для 650 житлових будинків Києва.

Про це повідомив комерційний директор компанії Євген Бушма, пише "Інтерфакс-Україна".

"Так, по нашій зоні поставки послуг буде приблизно по 650 будинкам перерахунок, але він буде за фактичними показниками. Це ті будинки, де в силу різних причин ми не зняли показання і порахували по нормативному нарахуванню. Ось в цих будинках, це десь від 5% до 6% нашої абонентської бази, такий перерахунок на початку грудня в платіжках буде відображений", - сказав Бушма.

За його словами, в жовтні через низьку температуру повітря, платежі за теплопостачання в будинках без встановлених приладів обліку тепла були вище, ніж в будинках з лічильниками, однак помилки в нарахуваннях не було.

Реклама:

"Ситуація з точки зору нарахування в будинках, де немає лічильників, вона дійсно викликає питання, вона складна з точки зору розуміння, але там помилки немає... Жовтень, фактично, це перший місяць, коли ми зіткнулися з ситуацією, що було холодніше ніж те, що закладено в тариф, тому доводиться донараховувати", - сказав Бушма.

Комерційний директор "Київенерго" пояснив, що в будинках з лічильниками тепла при розрахунку платежів за теплопостачання обсяг спожитих гігакалорій (Гкал) множиться на тариф, а в будинках без приладів обліку сума до оплати виходить в результаті множення площі опалювальних приміщень на тариф і на коефіцієнт, значення якого варіюється в залежності від середньомісячної температури повітря і кількості днів надання послуги.

Така методика встановлена відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 1037 від 19 грудня 2015 року та покликана наблизити вартість опалення в будинках з урахуванням і без.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну Гройсман заявив, що платіжки за тепло з надмірно високими сумами, які днями отримали деякі кияни, були результатом помилки і будуть перераховані.

Як відомо, раніше в "Київенерго" також припустили, що завищені платіжки були помилкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: