Кабмін вніс зміни до фінплану "Украероруху"

Середа, 16 листопада 2016, 13:57

Кабмін скоригував фінансовий план держпідприємства з обслуговування повітряного руху "Украерорух" з ростом показників доходу і прибутку.

Про це на засіданні Кабміну повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зміни до фінплану підприємства зроблені з урахуванням фактичного обсягу польотів повітряних суден в небі України і фактичного обмінного курсу гривні.

Так на 2016 рік доходи встановлюються на рівні 2,409 млрд гривень, витрати - 2,379 млрд гривень, що, завдяки вжитим антикризовим заходам, менше фактичних показників витрат за 2014 і 2015 роки.

Реклама:

Збільшено розмір планового чистого прибутку підприємства до 30 млн гривень.

Нагадаємо, 1 березня цього року Кабмін затвердив фінплан "Украероруху" на поточний рік з чистим прибутком 5,8 млн гривень, доходом 1,924 млрд гривень і видатками 1,918 млрд гривень.

Таким чином, після коректування показників, очікувані доходи підприємства в 2016 році зросли на 25%, витрати - на 24%, чистий прибуток - уп'ятеро.

"Украерорух" створено в 1992 році і з того часу є єдиним постачальником аеронавігаційного обслуговування в Україні.

До складу "Украероруху" входять Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху ("Украероцентр"), Служба аеронавігаційної інформації України, авіакомпанія "Украерорух", Центр авіаційної підготовки і сертифікації і сім регіональних структурних підрозділів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: