"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ завершив ліквідацію банку Авакова

Середа, 16 листопада 2016, 10:37

Національний банк завершив ліквідацію банку "Базис".

Про це йдеться в повідомленні НБУ, пишуть "Українські новини".

Як повідомляється, процедура ліквідації завершилася 28 серпня.

Ліквідатором банку вживаються заходи щодо виключення банку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в порядку, передбаченому законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Реклама:

Як відомо, 20 квітня 2012 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банку "Базис" на 6 місяців (з 23 квітня по 23 жовтня 2012 року).

В Нацбанку такий крок пояснили так - "аналіз показників діяльності банку і результати інспекційної перевірки свідчать про погіршення його фінансового стану, зниження рівня ліквідності та загрозу втрати платоспроможності".

Пізніше, 23 серпня 2012 року, Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії "АКБ "Базис" й призначення ліквідатора.

Нагадаємо, що цей харківський банк займав 95 місце за обсягом активів у банківській системі України.

На кінець ІІ кварталу 2012 року понад 73% його акцій належали ТОВ "Інвестор-Фонд", ще близько 23,6% - ПАТ "Інвестор". Неформально фінустанову пов’язували з нинішнім главою МВС та екс-губернатором Харківщини Арсеном Аваковим і його холдингом "Інвестор".

Водночас, офіційно його дружина – Інна Авакова – була заступником глави правління "Базису" й опосередковано володіла понад 23,6% акцій банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: