Справу директора ЗТМК передали до суду

Вівторок, 15 листопада 2016, 13:24

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 14 листопада до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимира Сівака.

Про це йдеться у прес-релізі САП.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 14 листопада до Печерського районного суду Києва направлено обвинувальний акт стосовно директора "ЗТМК" за обвинуваченням у  вчиненні розтрати коштів підприємства в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем", - йдеться у прес-релізі.

"Встановлено, що керівник "ЗТМК", протягом 2013-2015 років перерахував частину грошей товариства, залучених від кіпрської "ТолексісТрейдінгЛімітед" на модернізацію виробництва, за нецільовим призначенням, а саме на надання поворотної фінансової допомоги попередньому балансоутримувачу комбінату - ДП "ЗТМК", яке перебувало в процесі ліквідації, а також для проведення оплати третім особам в якості поручителя по заборгованості "ЗТМК" на 492 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Здійснення директором "ЗТМК" відповідних правочинів було направлено на безоплатне обернення їх на користь низки юридичних осіб та здійснене всупереч додаткових вимог до компанії-інвестора, з метою зменшення її зобов’язань по сплаті заборгованості "ЗТМК" з виплати зарплати, податків, зборів, інших платежів та за спожиті енергоносії", - заявили у САП.

Як повідомлялося, 23 вересня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці зі Службою безпеки за підозрою в розтраті 492 мільйонів гривень затримали директора Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Слідство встановило, що протягом 2014-2015 рр. підконтрольна Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа компанія Tolexis Trading Limited, що володіє 49% акцій ЗТМК, виділила цьому підприємству 880 млн грн.

Однак директор перерахував 492 млн грн з цих коштів на користь третіх осіб.

Cолом'янський районний суд Києва 26 вересня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 56 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн 762 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: