Торговий центр "Гулівер" не закриватимуть через арешт

Вівторок, 15 листопада 2016, 09:49

Торгово-розважальний центр "Гулівер" у Києві має намір продовжити свою роботу попри арешт, що наклав Шевченківський районний суд Києва 14 листопада.

Про це "Українським новинам" повідомила керівник відділу зв'язків із громадськістю торгового центру Тетяна Атаджанова.

"Для нас було великою несподіванкою довідатися дану новину із соціальної мережі Facebook. Дана заява жодним чином не відобразиться на роботі торгового центру", - сказала вона.

На думку керівництва центру, арешт майна ТРЦ не має жодного відношення ні до банку "Михайлівський", ні до компанії "Екосіпан" і є грубим порушенням конституційного права на власність.

Реклама:

Керівництво "Гулівера" має намір відстоювати свою правоту в судовому порядку, у тому числі й на європейському рівні.

Як повідомлялося, 14 листопада Шевченківський районний суд наклав арешт на майно ТРЦ "Гулівер".

Як відомо, кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!