Ціни на нафту зростають - Brent піднялася вище 45 доларів

Вівторок, 15 листопада 2016, 09:16

Світові ціни на нафту у вівторок повернулися до зростання, після зниження в попередні торгові сесії, на тлі прогнозу міністерства енергетики США щодо зменшення обсягів видобутку сланцевої нафти в країні в грудні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:18 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 1,69% - до 45,19 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,89%, до 44,16 долара за барель.

За даними управління енергетичної інформації Міненерго США, країна в грудні може знизити обсяги видобутку сланцевої нафти на родовищах найбільших нафтогазовидобувних регіонів на 20 тисяч барелів на день з листопадового рівня - до 4,498 мільйона барелів на добу.

Реклама:

Таким чином, видобуток сланцевої нафти в США може знизитися до мінімальної позначки з квітня 2014 року, пише агентство Рейтер.

Інвестори також відіграють повідомлення ЗМІ про те, що країни ОПЕК докладають "остаточні дипломатичні зусилля", щоб укласти угоду зі скорочення видобутку нафти, Катар, Алжир і Венесуела прагнуть врегулювати протиріччя між найбільшими виробниками групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: