Українське борошно вперше за 5 років вирушило на ринок США

Понеділок, 14 листопада 2016, 17:37

ДП "Куліндорівський комбінат хлібопродуктів" Державного агентства резерву України відвантажило першу партію борошна споживачам США.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба Державного агентства резерву.

За даними митної служби, це перша поставка партії борошна з України на ринок Сполучених Штатів за останні п'ять років.

 

"Підписанню контракту передувала довга і копітка робота. Адже американський ринок продовольства вважається досить закритим для імпорту. Він регулюється низкою досить жорстких вимог, визначених у законодавчих та нормативних документах. Щоб потрапити на заокеанський ринок, підприємству необхідно було пройти багато експертиз та отримати відповідні дозволи, що підтверджують якість продукту", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
 

"По суті продукція підприємства державної форми власності зуміла відкрито, прозоро і без посередників потрапити на високо конкурентний ринок. Це є дуже непересічною подією", — каже Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

 

Фахівці ДП "Куліндорівський КХП" кілька разів відправляли проби продукції і вели переговори.

 

"11 листопада перший збірний контейнер з борошном відправився в США. Завдяки тому, що на сьогодні показники співвідношення ціни і якості продукції комбінату прийнятні для зовнішнього ринку, це дозволяє сподіватися на стабільність таких поставок в подальшому", — додав Володимир Березняк, генеральний директор ДП "Куліндорівський КХП".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!