"Енергоатом" готується до експорту електроенергії в Білорусь

Понеділок, 14 листопада 2016, 11:20

НАЕК "Енергоатом" проводить підготовчу роботу для експорту електроенергії в Білорусь.

Про це повідомив журналістам глава компанії Юрій Недашковський в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз працюємо над експортом електроенергії (в Білорусь - Ред.). Поки це рамковий договір, він завізований з білоруської сторони, завізований з нашого боку - я поставив підпис. Звичайно повинні ще підписатися "Укренерго", "Енергоринок", все коло учасників", - сказав він.

Недашковський додав, що для початку експорту необхідно також запровадити механізм, який би привів ціну на українську електроенергію до конкурентного рівня.

Реклама:

"Ще дуже багато треба зробити, щоб наша електроенергія була конкурентною на білоруському ринку. Для закупівлі електроенергії у "Енергоринку" без дотаційних сертифікатів потрібно прийняти відповідні рішення НКРЕ і Кабміну", - підсумував він.

Нагадаємо, 26 лютого міністр енергетики Володимир Потупчик заявив, що Білорусь імпортувати електроенергію з України не збирається.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Україна в січні-вересні 2016 року збільшила експорт електроенергії на 3,6% (на 97,4 млн кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 2 млрд 833,7 млн кВт-год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: