OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 13 листопада 2016, 20:00

Скасування "Ощадбанком" комісії за сплату комунальних послуг і "поставки газу Шредінгера" з окупованого Криму в Геніченск - головне за вихідні.

Головна тема вихідних - симулякр, створений самопроголошеним "главою Криму" Сергієм Аксьоновим, пов'язаний з ніби то поставками газу в Генічеськ.

Спочатку він заявив Путіну, що жителі Генічеська мерзнуть і просять Росію про допомогу з поставками газу, зазначивши, що там боргів на 18 млн рублів.

Потім Аксьонов заявив, що поставки газу в Генічеськ почалися.

Реклама:

Потім глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов заявив, що в місто не надходить газ з анексованого Криму.

Потім і Нафтогаз нам підтвердив, що в Генічеську з газом все в порядку і з Криму нічого не надходить.

Підсумок - яскраве дежавю, яке нагадує ідентичні січневі події.

***

Друга тема вихідних - три гривні комісії  за сплату комунальних послуг від Ощадбанку.

Хто не пам'ятає, днями Ощадбанк вирішив починати стягувати комісію за оплату комунальних послуг.

Спочатку Президент Петро Порошенко направив лист голові правління Ощадбанка Андрію Пишному, в якому звернувся до керівництва банку невідкладно переглянути рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг.

А потім прес-служба банку розіслала реліз, в якому вказала, що Правління Ощадбанку прийнято рішення про перенесення терміну введення в дію рішення Тарифного комітету з впровадження комісії за прийняття комунальних платежів.

Як зазначається, це зроблено з метою розробки з відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (одержувачів субсидій).

***

Компанія Інтертелеком відновила роботу після обшуків і вилучень обладнання Службою безпеки України.

Нагадаємо, в п'ятницю 11 листопада, в офісах компанії "Інтертелеком" проходили обшуки.

За версією СБУ, українське підприємство телекомуслуг передало в користування російським провайдерам частину свого обладнання і мережі в анескованному Криму.

***

А ще міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з рівня "ССС" до "В-", що в цілому, дуже добре і вказує на невеликий, але прогрес. Однак, шлях до заповітної ААА - все ще дуже довгий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!