"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафтогаз: газ з окупованого Криму в Генічеськ не надходить

Неділя, 13 листопада 2016, 14:59

Добових обсягів видобування на родовищі Стрілкове більш ніж достатньо для покриття поточних потреб Генічеська.

Про це ЕП повідомили у НАК "Нафтогаз".

"Добових обсягів видобування на родовищі Стрілкове більш ніж достатньо для покриття поточних потреб Генічеська. Газ з окупованої території АР Крим не надходить", - зазначила прес-служба "Нафтогазу". 

Раніше, Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов заявив, що в місто не надходить газ з анексованого Криму.

Реклама:

Увечері 12 листопада російські ЗМІ повідомили, що місто Генічеськ і Генічеський район Херсонської області почали отримувати газ з анексованого Криму.

Раніше, президент Росії Володимир Путін розпорядився почати постачання газу в місто Генічеськ Херсонської області, по нібито проханню місцевих жителів.

Раніше, під час наради з підготовки до опалювального сезону, віце-прем'єр України Геннадій Зубко, доручив провести окрему нараду з підготовки до опалювального сезону міста Генічеська Херсонської області, де в минулий опалювальний сезон були проблеми з газопостачанням.

Нагадаємо, що на початку року в Генічеську через зниження температури до "мінус" 14 градусів і обмеженої потужності з видобутку газу місцевого Стрелковського родовища впав тиск в газопроводі, в результаті чого без газу залишилися 44 багатоквартирних будинків і 400 приватних будинків.

4 січня представники Херсонської обласної державної адміністрації та ВАТ "Херсонгаз" повідомили про відсутність реверсу з Криму, що призвело до нестачі газу для опалення Генічеська.

Російська пропаганда намагалася використовувати цю ситуацію для піару президента РФ Володимира Путіна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: