Ощадбанк переніс введення комісії за комунальні платежі

Субота, 12 листопада 2016, 19:53

Правління Ощадбанку прийнято рішення про перенесення терміну введення в дію рішення Тарифного комітету щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як зазначається, це зроблено з метою опрацювання із відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій).

"Стаття 53 Закону України "Про банки і банківську діяльність" закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції, з приводу чого Ощадбанк неодноразово надавав відповідні обґрунтовані розрахунки державним органам влади, задля врахування при ухвалені відповідних рішень", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що запропонований банком до встановлення в касі тариф у 3 грн. є найнижчим на банківському ринку та має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій.

Також, у Ощадбанку нагадують, що Україна підписала низку міжнародних угод, в тому числі Меморандум із МВФ та взяла на себе зобов’язання щодо здійснення масштабних реформ.

"Окрім іншого Меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків та їх докорінне реформування. Державні банки, як і решта державних компаній, мають генерувати прибутки для бюджету. Для держави, для 45 мільйонів українців. Тож, до державного Ощадбанку, має бути таке саме ставлення, як і до решти державних компаній, які реформуються", - пише прес-служба банку.

Також в Ощадбанку нагадали, що за два роки банк забезпечив максимально широкий доступ до каналів безкоштовної сплати комунальних платежів для всіх верств населення.

"Банк відкрив понад 400 відділень нового формату із комфортними зонами самообслуговування, вдвічі збільшив кількість інформаційно-платіжних терміналів до 2 000 шт, які приймають, як картки так і готівкові кошти, підключив до оновлених веб і мобільних сервісів банку "Ощад 24/7" понад 1 млн клієнтів та забезпечив переведення у термінали понад 15% всіх платежів, що раніше проходили лише через каси банку", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, "Ощадбанк" повідомив, що планує запровадити комісію за оплату платежів ЖКП у своїх касах: комісія за один платіж буде встановлена у розмірі 3 грн. 

Без комісій можна буде оплатити послуги ЖКП у терміналах самообслуговування "Ощадбанку".

Пізніше, Президент Петро Порошенко надіслав листа голові правління ПАТ "Державний ощадний банк України" Андрію Пишному, в якому звернувся до керівництва банку невідкладно переглянути рішення про стягнення комісії за оплату комунальних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: