З початку року збиткові банки втратили понад 20 мільярдів гривень

П'ятниця, 11 листопада 2016, 16:11

Збитковою є третина всієї системи - 35 банків втратили в січні-вересні 2016 року 20,38 млрд гривень.

Про це пише FinClub.

Як зазначається, найбільші збитки знову фіксують банки з російським капіталом. Найбільше за дев'ять місяців втратив ВТБ Банк (5,61 млрд гривень) через формування резервів.

"Це пов'язано з проведеною в першому кварталі докапіталізацією на 8,9 млрд грн і відповідним формуванням резервів", - розповів в.о. директора фінансового департаменту ВТБ Банку Андрій Грищенко.

Реклама:

Збиток банків в січні-вересні 2016 року, млн грн

 

"За підсумками року, звичайно ж, ситуація кардинальним чином не зміниться, і рік банк закінчить зі збитком, який був очікуваним ще на етапі бізнес-планування. У 2017 році банк продовжить працювати в звичайному режимі, фокусуючись на оптимізації операційної моделі і зниженні витрат", - сказав він.

Друге місце за збитком займає Промінвестбанк (4,08 млрд гривень), а третє - Сбєрбанк (2,96 млрд гривень). Ключова причина - резерви, при цьому банки акцентують на тому, що ці збитки вже покриті додатковим капіталом.

Вийти із зони збитків поки не змогли "дочки" ряду іноземних банків. Укрсоцбанк втратив 2,77 млрд гривень, а УкрСиббанк - 978 млн гривень.

"УкрСиббанк продемонстрував негативний фінансовий результат на початку року: ця ситуація була обумовлена резервуванням під іпотечні кредити в іноземній валюті. Якщо не враховувати цю причину, УкрСиббанк вийшов би на прибутковий рівень", - говорять в банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!