Dow Jones оновив історичний максимум

П'ятниця, 11 листопада 2016, 11:25

Два з трьох основних фондових індексів США виросли за підсумками торгів у четвер, причому Dow Jones Industrial Average оновив історичний максимум, а банківський сектор піднявся до максимуму з 2008 року.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів 11 листопада піднявся на 218,19 пункту (1,17%) - до 18807,88 пункту.

Standard & Poor's 500 виріс на 4,22 пункту (0,20%) - до 2167,48 пункту.

Реклама:

Значення Nasdaq Composite зменшилася на 42,28 пункту (0,81%), до 5208,80 пункту, так як інвестори розпродавали папери великих високотехнологічних компаній.

Спочатку вони готувалися до перемоги Хілларі Клінтон на президентських виборах, і після її поразки були змушені швидко коригувати структуру портфелів, говорить директор відділу торгівлі акціями Wedbush Securities Іен Уайнер.

Як очікується, президентство Трампа буде сприятливим для фінансових і промислових компаній, в тому числі через його плани пом'якшити регулювання фінсектора, знизити податки і суттєво збільшити вкладення в інфраструктуру.

У середу акції компаній з цих галузей були лідерами зростання, в четвер їх ралі триває.

"Трамп зробив відновлення інфраструктури центральною темою своєї кампанії. У зв'язку з цим ринок очікує акценту на ініціативах, пов'язаних з бюджетними витратами", - зазначив головний інвестиційний директор TCW Майкл Рейлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: