"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Братів Суркісів викликали на допит щодо "Енергомережі" – ЗМІ

П'ятниця, 11 листопада 2016, 09:01

Ігор та Григорій Суркіси отримали виклик на допит від Національного антикорупційного бюро України.

Про це пише tribuna.com.

Як зазначається, брати Суркіси є свідками у справі компанії Енергомережа". Вони повинні з'явитися на допит в НАБУ 15 листопада.

 

НАБУ має інформацію про те, що президент Динамо Ігор Суркіс давав вказівки голові правління "Енергомережі" Дмитру Крючкову, який влітку був оголошений в розшук.

Реклама:
 

А віце-президент УЄФА Григорій Суркіс позичив компанії 4,3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше народний депутат БПП Сергій Лещенко повідомив, що колишньому депутату і керівнику компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову пред'явлено підозру, і він оголошений в розшук.

Як відомо, на початку січня детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна "Запоріжжяобленерго" в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував "Динамо" (Київ) після розриву контракту динамівців з "Приватбанком" Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Раніше "Українська правда" вже писала у своєму розслідуванні про компанію "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: