OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 10 листопада 2016, 20:00

Хліб дорожчає, транш від МВФ, реструктуризація боргів "Антонова" і ще трохи Трампа - головні новини за 10 листопада.

В Україні може подорожчати хліб. Ціни на основні види хлібобулочних виробів в Україні до кінця року можуть вирости на 15-18% у зв'язку зі зростаючою собівартістю продукції.

***

Хто там чекав транш від МВФ? Міжнародний валютний фонд визначить часовий графік надання Україні четвертого кредитного траншу в рамках програми EFF за підсумками роботи місії Фонду в Києві.

Реклама:

"Місія МВФ зараз в Києві, вона оцінює успіхи виконання програми EFF і проводить консультації щодо майбутніх викликів і необхідних в подальшому заходів щодо прискорення структурних реформ і трансформації економіки", - заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

***

Борг "Антонова" реструктуризують. Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає реструктуризацію заборгованості ДП "Антонов" перед державою.

Загальна сума заборгованості становить 1,271 млрд гривень, з якої сума основного боргу - 706,03 млн гривень, розмір нарахованої пені за невиконання зобов'язань - 565,783 млн гривень.

У "Антонова", до речі, в цьому році все так не добре, що кількість випущених літаків дорівнює цифрі нуль.

***

Поки Порошенко підписує, Гройсман радить. Радить фармобізнесу не грати в дефіцит ліків.

Так, за словами прем'єра, уряд буде жорстко реагувати на спроби штучного створення дефіциту на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми, на які встановлено систему референтного ціноутворення з 1 січня.

***

А ось зрада там, де її не чекали: Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкликала своє клопотання про збільшення розміру застави для топ-менеджера Фірташа Володимира Сивака.

Нагадаємо, директор ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимир Сивак, підозрюваний НАБУ в розкраданні 492 млн гривень, вийшов з Лук'янівського СІЗО, після внесення суми застави в 5,762 млн гривень, визначеної судом в якості альтернативи арешту.

***

Україна готує позов до міжнародного суду проти Росії за видобуток корисних копалин в територіальних водах української держави. Точної суми не відомо, але в ній може бути цілих дев'ять нулів.

***

Ще в нас вийшло інтерв'ю з власником Allseeds Group (компанія-експортер соняшникової олії) В'ячеславом Петрище. Серед іншого він розповів про те, як податкові зміни загнали фермерів в "тінь", і чому Україна стає єдиною країною, якій не потрібна додана вартість.

***

Також підготували десять ганебних фактів з фінансового життя українських партій і сім незручних запитань про стрімке підвищення "мінімалки".

***

Ми намагалися відгородитися, але у нас не вийшло, тому ось ще порція новин про Дональда Трампа.

Злякавшись впливу Трампа на індекси, курси та облігації, в тому числі і українські, ми поспілкувалися з фінансовими аналітиками і з'ясували у них, чи позначиться перемога Трампа на економіці України? Виявилося, що сильно боятися не варто.

Та й до вечора стало відомо, що світові ринки почали відновлюватися після шоку від перемоги Трампа.

Але навіть не дивлячись на це, нам все одно страшно, так як єврооблігації України в четвер вранці продовжують активно дешевшати. Інвестори побоюються втрати країною підтримки США у вигляді гарантій під суверенні єврооблігації після несподіваної перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.

Сумарний статок 500 найбагатших людей світу за короткий час після перемоги на виборах президента США Дональда Трампа скоротився на 41 млрд дол. Між іншим, це приблизно в півтора рази більше, ніж розмір доходів в бюджеті України на 2017 рік.

І про лімузин Трампа. Чи не знаємо чому, але новина про те, що машина президента США обійдеться в 2 мільйони доларів, одна з найбільш читаних за сьогодні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!