Григоришин виграв вже 4 мільярди на тендерах "Укртрансгазу"

Четвер, 10 листопада 2016, 15:31

Філія "УМГ "Черкаситрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз" 10 листопада провела аукціон по тендеру на реконструкцію компресорної станції "Південнобузька", переможцем якого стало "ПАТ Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" з пропозицією 1,32 млрд гривень.

Про це повідомляється в системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Сумське НВО з групи Костянтина Григоришина виграло торги у єдиного конкурента - київського ПАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24", перебивши його пропозицію на 0,03%.

Сумський завод зробив стартову заявку на кілька сотих відсотка нижчу від конкурента. І у кожному з наступних трьох раундів робив трохи дешевші пропозиції. Учасники зробили по три мінімальні кроки на зниження стартової ціни, визначеної організатором тендеру. Відтак економія становила 36 млн гривень, або 3% від очікуваної ціни.

Реклама:

Це вже третій аукціон на реконструкцію компресорних станцій, проведений філіями "Укртрансгазу" цього тижня. Попередні два на реконструкцію КС "Ананьїв" ціною 1,37 млрд гривень і КС "Задніпровська" ціною 1,31 млрд гривень також виграло Сумське НВО Костянтина Григоришина.

Відтак загальна вартість виграних заводом Григоришина трьох аукціонів становить 4 млрд гривень.

Ці тендери оголошувались у вересні, коли перший віце-премєр Степан Кубів зробив спробу вивести "Укртрансгаз" з-під контролю "Нафтогазу України" до сфери управління очолюваного ним Міністерства економічного розвитку.

Тоді голова "Укртрансгазу" Ігор Прокопів не заперечував проти такого розвитку подій. Також він тоді заявив, що основним підрядником по реконструкції компресорних станцій на очікувану суму 4,12 млрд гривень має стати держпідприємство "Зоря"-"Машпроект".

Воно підпорядковане "Укроборонопрому", а директором заводу є Костянтин Картошкін. До цього він з 2009 року очолював "Севастопольський морський завод" Петра Порошенка.

Однак зрештою Мінекономрозвитку не отримало контролю над "Укртрансгазом", а "Заря"-"Машпроект" у першому тендері на реконструкцію компресорів участі не брала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: