Нацбанк спростив проведення валютних операцій для страховиків

Вівторок, 1 листопада 2016, 18:42

В рамках дебюрократизації валютного регулювання Нацбанк України спрощує використання іноземної валюти в діяльності страхових компаній.

Для цього регулятор вносить зміни до Положення про застосування іноземної валюти в страховій діяльності, повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, по-перше, скасовано вимогу про обов’язкове подання перекладу документів, викладених іноземною мовою.

В подальшому такий переклад надаватиметься лише за наявності відповідної потреби у банку, що забезпечує контроль за операціями. 

Реклама:

По-друге, відтепер банки зможуть проводити валютні операції на підставі не лише оригіналів документів, а й їх копій. І оригінали, і копії будуть прийматися і в паперовій, і в електронній формі.  

"Це дозволить прискорити обслуговування клієнтів під час проведення банками валютних операцій, автоматизувати процеси обробки та зберігання документів, зменшити надмірне навантаження на клієнтів банків щодо документального оформлення валютних операцій", - йдеться у повідомленні.

По-третє, Нацбанк спрощує вимогу до оформлення копій документів, необхідних для цілей валютного контролю у сфері страхової діяльності.

"Досі  копії певних документів обов'язково мали засвідчуватися нотаріально. Відтепер Положення дозволятиме приймати і копії таких документів, що засвідчені безпосередньо клієнтом банку. Так само, і переклади документів можна буде засвідчувати не лише нотаріально, а й клієнтом банку", - пояснив регулятор.

Як зазначили в НБУ, такий крок сприятиме суттєвому зменшенню адміністративних витрат страхових компаній.

"Натомість вони тепер зможуть використати вивільнені кошти для пожвавлення власної економічної діяльності, - підсумували в прес-службі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!