Кіпрську філію "Приватбанку" оштрафували на 1,5 мільйона за відмивання коштів

Вівторок, 1 листопада 2016, 15:29

Центробанк Кіпру оштрафував кіпрську філію "Приватбанку" на 1,535 млн євро.

Про це йдеться в повідомленні ЦБ Кіпру, передають Українські Новини.

Штраф накладено за порушення законодавства в сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Накладення штрафу випливає з результатів обстеження кіпрської філії "Приватбанку", проведеного в травні 2015 року.

Реклама:

Центробанк повідомляє, що якщо "Приватбанк" виплатить штраф протягом певного терміну, він отримає 15% знижки (230,3 тис. євро).

В свою чергу, "ПриватБанк" з посиланням на голову банківського нагляду ЦБ Кіпру Янгоса Деметриу заявив, що Центральний банк Республіки Кіпр в ході перевірки роботи філії не виявив будь-яких фактів порушення законодавства у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Зокрема, Деметриу, зазначив, що рішення про накладення штрафу пов'язано з недоліками в процедурах.

"Проведена в травні 2015 року перевірка ЦБ Кіпру не виявила якихось конкретних фактів відмивання коштів у Кіпрському філії. КФ взяв до уваги і врахував у своїй роботі зауваження регулятора, викладені в довідці перевірки",- йдеться в повідомленні НБУ.

Кіпрська філія "ПриватБанку" продовжує співпрацю з ЦБ Кіпру над вдосконаленням системи внутрішнього контролю та ще не прийняв остаточного рішення по намірам оскаржити накладений щодо штраф або домовиться про збільшення 15% знижки передбаченої рішенням, при сплаті раніше зазначеного строку.

Як повідомлялося раніше, Центробанк Італії в рамках адмінпроцедури щодо філії латвійського PrivatBank наклав тимчасову заборону на здійснення нових операцій італійським філією в зв'язку з передбачуваними порушеннями правил ідентифікації клієнтів і банківського законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: