"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева пояснила, чому більшу частину грошей тримає у доларах

Вівторок, 1 листопада 2016, 14:49

Голова Національного банку Валерія Гонтарева заявляє, що зберігає гроші в тій валюті, у якій їх отримала від продажу своєї частки в компанії ICU Holdings Limited.

Про це заявила голова НБУ, яку цитує прес-служба регулятора.

"Усі гроші я та моя родина тримаємо на рахунках у банках. Мені ставлять запитання - чому мої депозити в іноземній валюті? Відповідь дуже проста - я отримала ці гроші в валюті від продажу своєї частки в компанії ICU Holdings Limited (нерезидент) та зберігала їх на рахунку в державному банку, оскільки вважаю неприпустимим для голови НБУ займатися процентним арбітражем. Тому зберігала гроші в тій валюті, у якій їх отримала", - сказала вона.

За словами голови НБУ, значну частину цих коштів вона вже використала в поточному році для сплати податків та купівлі майна.

Реклама:

"І як видно з е-декларації, моя родина зберігає свої заощадження в гривні. Стратегія мого сина тримати диверсифікований портфель депозитів свідчить про те, що я не ділюся з членами своєї родини банківською таємницею та не розкриваю їм фінансовий стан банків в Україні", - сказала Гонтарева.

"Тому він і зберігає депозити по 200 тисяч гривень у комерційних банках, оскільки ця сума гарантується ФГВФО, а в Ощадбанку - ще більше, адже у нього 100% гарантія за депозитами фізосіб", - підсумувала голова НБУ.

Як повідомлялося, глава Національного банку України Валерія Гонтарева минулого року отримала 1,754 млн гривень заробітної плати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!