Сім’я Гонтаревої купила будинок за 12,5 мільйона та нове авто

Вівторок, 1 листопада 2016, 14:27

Сім’я голови Національного банку Валерії Гонтаревої влітку 2016 року придбала новий будинок за 12,65 млн гривень, нову машину за 1,3 млн гривень та офісне приміщення за 1,5 млн гривень.

Про це заявила голова НБУ, яку цитує прес-служба регулятора.

Вона також розкрила інформацію про вартість прикрас та годинників, вартість яких не перевищує 100 прожиткових мінімумів.

"Згідно з правилами, вартість задекларованих речей має перевищувати 100 прожиткових мінімумів - тобто понад 120 тисяч гривень. Я намагалася знайти у себе вдома хоча б одну річ, вартістю понад е 120 тисяч гривень, проте не знайшла. Мої жіночі прикраси, хутро та годинники не є колекційною цінністю, я їх просто ношу", - сказала голова НБУ.

Реклама:

"Я маю три шуби, і жодна з них не коштує 100 прожиткових мінімумів. Їх загальна вартість становить близько 180 тисяч гривень", - зазначила Гонтарева.

"У мене є багато прикрас, але це в основному біжутерія. Прикраси з дорогоцінного металу також є, але небагато - п’ять пар золотих сережок, один ланцюжок із трьома підвісками та декілька каблучок, у тому числі й весільна. Усі вони коштують не більше 100 тисяч гривень", - заявила вона.

Голова НБУ також повідомила, що має шість наручних годинників (2 пластикових, 2 з нержевіючої сталі, 1 електронний та 1 золотий). Їх загальна вартість також не перевищує 120 тисяч гривень.

"Електронну декларацію потрібно було заповнювати на кінець 2015 року, тому мені не вдалося задекларувати значні витрати моєї родини, які мали місце влітку 2016 року. А в документ "Повідомлення про суттєві зміни" вносяться зміни лише з вересня 2016 року і лише ті, які зробив ти сам, а не члени твоєї родини", - додала Гонтарева.

"Тому повідомляю: моя сім’я влітку 2016 року придбала новий будинок за 12,65 млн гривень, нову машину за 1,3 млн гривень та офісне приміщення за 1,5 млн гривень. Усі ці дані будуть внесені мною в декларацію за 2016 рік", - запевнила голова НБУ.

Як повідомлялося, глава Національного банку України Валерія Гонтарева минулого року отримала 1,754 млн гривень заробітної плати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: