Nissan Motor купує частку в Mitsubishi

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 09:36
Японський виробник автомобілів Nissan Motor отримав дозвіл Єврокомісії на придбання частки акцій в автоконцерні Mitsubishi Motors.
Про це пише hyser.com.ua.

Раніше в травні поточного року повідомлялося, що Nissan планує створити довгостроковий стратегічний альянс з Mitsubishi і викупить у нього частку в 34% за 237 мільярдів іен (тоді близько 2,17 мільярда доларів).

"Єврокомісія схвалила в рамках правил ЄС зі злиттів придбання Mitsubishi Motors Corporation компанією Nissan Motor", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія зазначає, що Nissan контролюється французької Renault, обидві японські компанії продають автомобілі в Європейській економічній зоні, тому ЄК розглядала справу.

"Єврокомісія прийшла до висновку, що можливе придбання не викличе побоювань за конкуренцію, так як збіг у діяльності компаній обмежений, крім того, після злиття на ринку залишиться ряд сильних гравців", - зазначає ЄК.

Реклама:

Nissan Motor - другий за величиною автовиробник в Японії після Toyota, входить до складу альянсу Renault-Nissan. Штат компанії (за даними на кінець березня 2016 року) налічує близько 247 тисяч чоловік.

Mitsubishi Motors входить до складу Mitsubishi Corp., заснованої в 1954 році. Корпорація володіє активами в області енергетики, металургії, машинобудування та споживчих товарів і веде діяльність більш ніж в 80 країнах.

Штаб-квартира Mitsubishi Corp. знаходиться в Токіо, число співробітників становить близько 60 тисяч осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: