"Ощадбанк" відновив "тепле кредитування"

Четвер, 6 жовтня 2016, 20:50
 

"Ощадбанк" відновив видачу кредитів за програмою енергоефективності "Ощадний будинок".

Про це йдеться у повідомленні банку.

"Теплі" кредити набули популярності протягом 2014-2016 років. Сьогодні завдяки рішенню уряду про виділення компенсацій з бюджетних коштів їх видача відновлено", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за цією програмою банк надає кредити на здійснення енергоефективних заходів як в окремій квартирі, так і в приватному будинку, а також в багатоквартирних будинках.

Реклама:

В рамках програми "Ощадний будинок" держава компенсує позичальникам 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) за кредитами, залученими на придбання енергозберігаючих матеріалів і устаткування і відповідних додаткових матеріалів до них.

Програма отримує підтримку з боку міської, районних і обласних адміністрацій, які виділяють кошти з місцевих бюджетів на компенсацію відсотків або частини кредиту.

Як відомо, Кабінет міністрів планує надати додатково близько 200 млн грн на реалізацію програми кредитування енергоефективних заходів.

Як повідомлялося, з 6 липня банками тимчасово припинено видачу "теплих" кредитів за напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30%-вим розміром відшкодування" у зв’язку з тим, що державних коштів вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!