Компанія Коломойського оскаржила рішення суду про виплату 650 мільйонів "Укрнафті"

Четвер, 6 жовтня 2016, 17:32

ТОВ "Гарант-УТН" подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Харківської області від 6 вересня, яким той задовольнив позов компанії "Укрнафта" і зобов'язав товариство погасити заборгованість за куплену в липні 2015 року на аукціоні нафту в розмірі 648,66 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Харківського апеляційного господарського суду від 28 вересня, пишуть "Українські Новини".

Розгляд апеляції призначено на 26 жовтня.

Як зазначається, суд першої інстанції зобов'язав ТОВ "Гарант-УТН" погасити заборгованість за нафту, яка була куплена ним 15 липня 2015 року на аукціоні №200 на майданчику Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ).

Реклама:

Тоді ТОВ "Гарант-УТН" викупило всі, що виставляються "Укрнафтою" 128,56 тис. тонн нафти за ціною 11 318,16 гривень за тонну (з ПДВ).

Сумарно "Укрнафта" відвантажила ТОВ "Гарант-УТН" нафту на суму 1,455 млрд гривень.

З1 липня 2015 "Укрнафта" і ТОВ "Гаратн-УТН" підписали додаткові угоди до договору, яким встановили термін оплати протягом 5 місяців, але не не пізніше 31 грудня 2015 року.

У підсумку "Гарант-УТН" перерахувала "Укрнафта" тільки 733,651 млн гривень за цю нафту (плюс "Укрнафта" отримала 72,753 млн гривень біржового гарантійного внеску).

У матеріалах суду зазначено, що 26 лютого поточного "Укрнафта" просила компанію в рамках досудового врегулювання погасити зазначену заборгованість, але та відмовилася.

ТОВ "Гарант-УТН" в свою чергу просило суд першої інстанції зупинити дане виробництво до винесення рішення Окружним адмінсудом Києва за її позовом про визнання недійсним рішення Аукціонного комітету з твердженням стартової ціни на сировину на аукціоні №200.

Як повідомлялося, в липні "Укрнафта" подала до Господарського суду Харківської області 6 позовних заяв з проханням зобов'язати ТОВ "Прикарпатьенефтетрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН" (всі - Харків) погасити перед нафтовидобувною компанією заборгованість сумарно в розмірі 7,587 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: