Саудівська Аравія знизила ціни на поставку нафти

Четвер, 6 жовтня 2016, 17:26

Саудівська Аравія знизила ціни на поставку майже всіх сортів нафти в Азію, Європу і США в листопаді після істотного підвищення в жовтні для більшості регіонів.

Про це йдеться в повідомленні держкорпорації Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco), пише "Інтерфакс-Україна".

В наступному місяці подешевшають всі основні марки саудівської нафти, що поставляються в Азію: Arab Extra Light і Arab Super Light - на 5 центів за барель, Arab Light - на 25 центів, Arab Medium - на 10 центів, Arab Heavy - на 50 центів. Галузеві експерти в середньому очікували зниження ціни Arab Light на 30 центів.

В результаті в листопаді вартість нафти Arab Light для азіатських покупців буде на 45 центів нижче регіонального еталона - середньої ціни нафти Омана і Дубая.

Реклама:

Також Саудівська Аравія опустила ціни на всі сорти для американських клієнтів (на 10-40 центів за барель), крім "екстралегкої" нафти, яка подорожчає на 20 центів за барель.

Таким чином, в листопаді Arab Extra Light для США буде коштувати на 1,8 дол за барель вище індексу ASCI, а Arab Light - на 0,35 дол за барель.

У той же час з наступного місяця знизиться вартість майже всіх видів нафти з постачанням в країни північно-західної Європи і Середземномор'я, найбільше подешевшає Arab Heavy.

Нагадаємо, світові ціни на нафту в четвер вранці коректуються вниз після сильного зростання напередодні на даних від Міненерго США про зниження запасів сировини в країні.

Станом на 6:57 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,66% - до 51,52 долара за барель, а листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,68% - до 49,49 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: