Кутовий розповів, з чого має початися ринок землі

Четвер, 6 жовтня 2016, 14:34

Ринок землі має початися з можливості продажу права її оренди.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, передає пресс-служба відомства.

Кутовий наголосив, що ухвалення закону не означає насправді продажу землі.

"Закон називається "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", він визначає ті правила, в рамках яких обіг земель існує. Але самих моделей обігу земель є дуже багато, і не всі моделі передбачають продаж землі", - зазначив він.

Реклама:

"Наприклад, позиція, про яку я вже доволі довго говорю, - це право продажу прав оренди і застави прав оренди в банку, що створює можливості для власників землі утримувати цю землю, не продавати її, водночас отримувати якісь стартові непогані кошти, водночас мати пайові платежі, оскільки багато сімей і селян із них сьогодні живе, передавати це в спадок", - пояснив міністр.

Нагадаємо, згідно з програмою дій Кабінету міністрів на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи - з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.

У листопаді 2015 року Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.

При цьому депутати взяли зобов'язання розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: