"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ повідомив, які країни стали уразливішими до фінансових шоків

Середа, 5 жовтня 2016, 17:50

Країни з ринком, що формується, до переліку яких входить у тому числі Україна, стали більш інтегрованими до світової фінансової системи, що розширює їхні можливості, але також підвищує для них ризики фінансових шоків.

На цьому наголошується у звіті МВФ "Глобальна фінансова стабільність", представленому в середу у Фонді, повідомляє "Укрінформ".

"Фінансові ринки країн з ринком, що формується, стали більшою мірою інтегрованими з рештою світу, що дозволило збільшити доступ до капіталу, але також зробило їх уразливими по відношенню до фінансових шоків", - наголосили в МВФ.

Водночас, у Фонді не конкретизували окремі ризики для кожної країни, втім зауважили, що між різними ринками "є важливі відмінності, а також існує потенціал для подальшого поліпшення".

Реклама:

Така небезпека для країн з ринком, що формується, є однією з багатьох, з якими стикається сьогодні глобальна фінансова система, зауважив з цього приводу заступник директора Департаменту фінансів та фінансових ринків МВФ Пітер Детелс.

"Зараз потрібні дії, які запевнять, що фінансова система буде адаптована до нової ери та залишиться дієздатною", - наголосив представник Фонду.

Крім того, за його словами, потрібно застосувати кроки щоб запобігти появі фінансової та економічної стагнації.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1,5%, але при цьому поліпшив прогноз інфляції до 13% з 15,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!