"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Італія вперше розмістила 50-річні бонди

Середа, 5 жовтня 2016, 15:49

Уряд Італії у вівторок, 4 жовтня, розмістив п'ятдесятилітні облігації на 5 млрд євро.

Про це пише Liga.Net з посиланням на Financial Times.

Видання зазначає, що Італія вперше в своїй історії випустила настільки довгострокові боргові інструменти. Розміщенням займалися Banca IMI, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan і UniCredit.

У цьому році, на тлі кількісного пом'якшення, що проводиться центробанками ЄС і Японії, прибутковість держбондів рекордно знизилася, в деяких випадках - до негативних значень.

Реклама:

Тому інвестори звернули свій погляд на більш ризикові інструменти або папери з тривалими термінами погашення (такі, як ці "Мафусаілови бонди").

"Розпродажі боргів, які раніше не можна було уявити, зараз відбуваються регулярно", - відзначає Ендрю Мілліган, стратегіст Standard Life Investments.

До Італії п'ятдесятилітні облігації розмістили Франція, Бельгія, Іспанія. Крім того, раніше в цьому році Бельгія і Ірландія розмістили в приватному порядку столітні "Мафусаілови бонди".

Але навіть на цьому тлі висока популярність італійських паперів серед інвесторів стала несподіванкою, як і вибір банків для розміщення, пише FT.

Як повідомлялося, Мінфін на щотижневому плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики у вівторок, 4 жовтня, не залучив кошти в державний бюджет.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: