Рада зробила крок до збільшення офшорів в Україні - Пинзеник

Середа, 5 жовтня 2016, 13:12

Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроекти про розширення офшорних податкових режимів (2554а-д, 2555а-д). 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Віктор Пинзеник.

"Нагадаю, що офшорами є податкові режими, де податків немає, або вони нижчі. І якщо ми звикли відносити до офшорів інші країни, то це далеко не так, бо вони є і в Україні. Але на відміну від інших країн, де такі режими запроваджують для всіх, у нас вони - для обраних", - написав він.

За словами фінансиста, дискримінація відбувається не тільки по лінії: один платить, інший ні, але і по лінії: український продукт, імпортний.

Реклама:

"Справа в тому, що норма відносно ПДВ (в силу технології стягнення ПДВ) до українських товарів діяти не може. Вона стосується лише імпорту. А тепер проста задача: якщо імпортний товар можна купити, не сплачуючи ПДВ, а національний – зі сплатою, то який товар купуватимуть? Відповідь очевидна. Це політика податкового пригнічення національного виробника, а по наслідках це все одно, що встановити на імпорт від’ємне мито, доплату з бюджету за ввезення імпортних товарів. У все це робиться під гаслом розвитку національного виробництва. За таких умов краще вкладати в інших країнах, а потім без податків ввозити в Україну",- констатує Пинзеник.

Він зазначив, що прийняття данних законопроектів - це податковий рай для обраних.

"Не можу інакше називати прийняття подібних законів. Єдине приємно (хоча непросто говорити про приємне в прийнятті таких рішень): значна кількість депутатів, розуміючи проблему, не голосувала за це рішення. А тому ще один закон щодо звільнення "обраних" від сплати імпортного мита був проголосований після вже традиційних кількакратних "навчальних вправ" по голосуванню одного й того ж питання", - підсумував він.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада проголосувала за основу законопроекти щодо стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!