"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко: В меморандумі МВФ про підвищення пенсійного віку не йдеться

Середа, 5 жовтня 2016, 10:52

Ні в меморандумі з МВФ, ні в Уряді мова про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йде.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"З огляду на весь цей шум, який сьогодні піднімається в ЗМІ, я хочу чітко заявити: ні в меморандумі з МВФ, ні в Уряді мова про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йде", - запевнив Розенко.

Реклама:

За його словами, у переговорному процесі з МВФ він щонайменше з 2005 року.

"Тому можу сказати, що на всіх переговорах з МВФ це питання стояло. Але ми ні в 2005, ні в 2008 році не піднімали пенсійний вік. Єдині, хто підняли пенсійний вік –це Янукович з Азаровим у 2011", - уточнив він.

"Позиція абсолютно чітка і принципова – сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших співгромадян. Це питання можна буде розглядати лише у перспективі: після того, коли ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше – різко збільшиться тривалість життя в нашій країні", - підсумував він.

Як відомо,в тексті меморандуму співпраці України і МВФ йдеться, що Україна зобов'язується перед Міжнародним валютним фондом до кінця 2016 року прийняти закон про поступову зміну пенсійного віку.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для яких-небудь професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

14 вересня Міжнародний валютний фонд вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів за програмою розширеного фінансування EFF.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: