"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насалик запевнив, що проблем з підготовкою до зими немає

Вівторок, 4 жовтня 2016, 15:45

Підготовка до опалювального сезону 2016-2017 років в Україні відбувається без зауважень.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні, маю сказати, і регіонам, і українцям, ... що ніяких зауважень і проблем з підготовки до осінньо-зимового періоду немає", - запевнив він під час наради з підготовки до опалювального сезону під керівництвом віце-прем'єра Геннадія Зубка.

Міністр зазначив, що накопичення запасів вугілля і газу триває.

При цьому на сьогодні українськими компаніями зафрахтовано понад п'яти суден, які доправлять до України понад 0,5 млн тонн імпортного енергетичного вугілля.

У свою чергу Зубко під час селектора доручив провести окрему нараду з підготовки до опалювального сезону міста Генічеська Херсонської області, де в минулий опалювальний сезон були проблеми з газопостачанням.

У свою чергу, віце-прем'єр нагадав, що рішення про час початку опалювальних сезонів в усіх областях і з розгортання штабів із забезпечення бездомних у разі настання сильних морозів приймає місцева влада самостійно.

Як повідомлялося, Україна збільшила заявку на імпорт природного газу з боку Словаччини до 40,108 млн куб. м в порівнянні з 39,1-39,4 млн куб. м протягом першої половини вересня.

Реклама:

Керівництво НАК "Нафтогаз України" раніше оприлюднило плани щодо входження в опалювальний сезон 2016-2017 років з запасами в ПСГ в обсязі 14,5 млрд куб. м.

У той же час Кабмін прийняв рішення про необхідність сформувати запаси газу в сховищах в обсязі 17 млрд куб. м газу на 1 листопада.

Графік повинен бути розроблений і затверджений Міністерством енергетики та вугільної промисловості, Міністерством економрозвитку і затверджений, Міністерством фінансів і НАК "Нафтогаз України" до 15 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: