Apple запустила платіжний сервіс в Росії

Вівторок, 4 жовтня 2016, 14:53

Компанія Apple у вівторок зробила доступним в Росії додаток Apple Pay, що дозволяє оплачувати покупки зі смартфона через прив'язану до нього банківську картку.

Про це йдеться на сайті компанії, передає Рейтер.

На початковому етапі партнерами компанії в Росії стануть "Сбєрбанк Росії" і платіжна система Mastercard.

Росія стала десятою країною, де став доступний сервіс безконтактних платежів, запущений Apple в 2014 році. У липні оплата за допомогою Apple Pay стала доступна у Франції, Швейцарії та Гонконгу.

Реклама:

За даними Apple, з червня минулого року база користувачів Apple Pay збільшилася більш ніж на 450%. Але компанії поки не вдалося стати помітним гравцем на ринку мобільних платежів.

Наприклад, за даними iResearch, в Китаї інтернет-гіганти Alibaba і Tencent домінують на найбільшому світовому ринку мобільних платежів з оборотом 1 трильйон доларів трансакцій в рік.

Обсяг платежів через Apple Pay становив в 2015 році 10,9 мільярда доларів, і більша його частина припала на США.

В умовах насичення ринку смартфонів технологічні гіганти, такі як Apple і його найближчий конкурент Samsung, звернули свій погляд на ринок безконтактних платежів для посилення привабливості своїх пристроїв і підвищення виручки.

Apple отримує до 15 центів в США з кожних витрачених 100 доларів. Умови в Росії компанія не розкриває.

Як повідомлялося, у серпні Федеральна антимонопольна служба Росії порушила справу проти Apple за цінову змову при продажах iPhone.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!