"Укргазвидобування" купило в Пінчука труби за секретними цінами

Вівторок, 4 жовтня 2016, 10:12

ПАТ "Укргазвидобування" 28 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ "Інтерпайп Україна" труб на 64,25 млн гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

До кінця року поставлять 1,687 тисяч тонн насосно-компресорних труб виробництва ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб".

Згідно пропозиції, вони коштували по 39-56 тисяч гривень за тонну. Однак у ході аукціону фірма Віктора Пінчука знизила ціну на 18%, а договір "Укргазвидобування" не оприлюднило. Відтак остаточні ціни відрізняються від пропозиції.

Реклама:

ТОВ "Промислова інвестиційна компанія "Енерго-Інвест" Світлани Чумакової та Ігоря Шаповала пропонувало на 1,2% нижчу ціну, але його відхилили через невідповідність технічним вимогам, відсутність антикорупційної програми та підтвердження представництва від ТОВ "Дніпровський трубний завод".

Крім останнього заводу, у торгах також брало участь дніпровське ТОВ "Нафтосервіс" Анатолія Бєліченка та Андрія Лябогова з трубами від російського ПАТ "Трубна металургійна компанія".

Співвласниками "Дніпровського трубного заводу" є Олександр Георгієв, Юлія Кириченко, Віктор Сербін і Дмитро Войт - син Сергія Войта, гендиректора ДП "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова".

Очолює "ДТЗ" Євген Жаріков. Із 2008 року керуючою компанією цього заводу є ЗАТ "Корпорація Сталь" Георгієва. Георгієву належить ще одна фірма - ТОВ "Українська хімічна компанія".

"ДТЗ" володіє чвертю акцій ПАТ "Павлоградський завод автоматичних ліній і машин" (у стані санації). Ще чверть акцій має компанія "Eclat Invest Ltd" (Делавер, США), а 20% - Олексій Петров.

Войт-молодший також є засновником ТОВ "ПФ "Сулинська затока" і ліквідованого ТОВ "Укрвоєнекспорт".

Нагадаємо, у травні "Укргазвидобування" придбало у "Інтерпайпу" труб на 270,42 млн гривень, у квітні - на 84,93 млн гривень, у серпні - на 565 млн гривень.

Як повідомлялося, у грудні 2015 року членом правління "Укргазвидобування" був призначений Олександр Романюк, який до цього працював радником генерального директора "EastOne Group" Віктора Пінчука.

Читайте також: ТОВ з химерами. Друзі президента і Злочевський ділять нафтогазові родовища

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: