МТС виграв суд проти "Платинум Банку" на 250 мільйонів гривень

Вівторок, 4 жовтня 2016, 09:45

Мобільний оператор "МТС Україна" 23 вересня виграв позов проти Платинум Банку на 250 млн гривень.

Про це йдеться в постанові Київського апеляційного господарського суду, передає FinClub.

Апеляційний суд залишив без задоволення скаргу банку на рішення Госпсуду Києва від 24 грудня 2015 року.

Тоді Госпсуд ухвалив стягнути з Платинум Банку на користь компанії "МТС Україна" заборгованість за трьома вкладами на суму 250 млн гривень: депозит на 100 млн гривень, розміщений під 21,5% в жовтні 2014 року, і розміщені в грудні 2014 року депозити на 70 млн гривень під 22% і 80 млн гривень під 23%.

Реклама:

Ці депозити неодноразово пролонгувалися, а банк платив по ним відсотки. Госпсуд ще в минулому році ухвалив повернути вклади оператору мобільного зв'язку, але справа в суді затягнулася.

Платинум Банк діяв непослідовно. Спочатку він подав апеляційну скаргу на рішення Госпсуду, але потім відмовився від неї, тому суд 16 лютого 2016 року припинив провадження у справі.

Вже 14 квітня Госпсуд затвердив тримісячну відстрочку погашення боргу Платинум Банку перед "МТС Україна". У банку був час до 14 липня для повернення 250 млн гривень. Але, коли підійшов термін, банк знову не заплатив, а знову подав апеляцію на рішення Госпсуду.

Детальніше про ситуацію навколо депозиту компанії МТС в "Платинум банку" можна почитати в матеріалі на ЕП.

Раніше компанія "МТС Україна" звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до Національного банку України, в якому просила суд віднести Платинум Банк до категорії проблемних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: