Кабмін у середу розгляне проект змін до Податкового кодексу

Вівторок, 4 жовтня 2016, 09:34

Кабінет міністрів на черговому засіданні у середу розгляне проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України".

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як наголошується, після схвалення членами уряду антикорупційний законопроект буде направлений на розгляд до Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, спільний антикорупційний законопроект податкових змін має на меті спростити життя для бізнесу та усунути ті перепони, які заважають підприємцям нормально працювати та розвиватися.

Реклама:

Зокрема, законопроект передбачає спрощення адміністрування податків, що дозволить скоротити витрати коштів та часу для бізнесу.

"Ще одна ціль - зменшити можливості маніпуляцій з боку ДФС та, відповідно, тиск на бізнес, створити рівні та зрозумілі "правила гри" для бізнесу і забезпечити умови для його розвитку", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що ключові податкові зміни включають також введення податкових канікул на п’ять років для новоствореного малого бізнесу, запровадження прозорого відшкодування ПДВ через єдиний реєстр та передача баз даних від Державної фіскальної служби до Мінфіну.

Під час презентації законопроекту Міністр фінансів наголосив, що запропоновані податкові зміни створять нормальні умови для бізнесу та покращать інвестиційний клімат.

"Наш спільний пакет антикорупційних податкових змін не просто вирішує неоднозначності податкового законодавства, а є дуже важливою частиною реформи ДФС, адже він фактично ліквідує інструменти для системної корупції та зловживань в податковій сфері ", - підкреслив Данилюк.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд вважає нинішню систему спрощеного оподаткування в Україні такою, що не відповідає вимогам, і наголошує на необхідності її подальшого реформування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!