"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ДЕНЬ

Понеділок, 31 жовтня 2016, 21:00

Тема електронних декларацій, поданих чиновниками перед самим дедлайном, все ніяк не відпустить українські медіа, в тому числі і нас. Ми підготували одразу два матеріали. По-перше, зібрали найодіозніші випадки декларування - святі мощі, годинник від Святого Миколи, задекларований храм і трильйон готівкою.

По-друге, якщо ви хочете побачити, як виглядають середньостатистичні заощадження українця у порівнянні із заощадженнями Гонтаревої, Насірова або Авакова - у нас для вас є відмінна і зрозуміла інфографіка.

Але в цілому, в деклараціях 24 членів українського Кабінету міністрів зазначено близько 7 млн доларів готівкою.

Також радимо почитати колонку директора Програми розвитку ООН в Україні Янтомаса Хімстра - він вважає сам факт появи такої системи декларування великим проривом для України.

Реклама:

До слова, попередній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк свою декларацію не подав - оскільки він вже звільнений, то може зробити це до 1 квітня 2017 року.

***

Тариф теплової генерації за жовтень зріс більш ніж на 100% в порівнянні з весною 2015 року, заявив сьогодні експерт в сфері енергетики Андрій Герус. За його словами, тариф для теплової генерації виріс з 80 копійок до 1,66 гривні - формула "Роттердам+" в дії.

***

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, спочатку заявив, що підвищення зарплат для депутатів не буде, а потім взяв і підписав проект постанови № 5000-П, згідно з яким з 1 листопада мають вирости зарплати членів парламенту. Тому що так потрібно.

***

Наша непостійна рубрика "Очевидні речі з прем'єром". "У тіні перебуває близько 50% всієї економіки країни", - сказав Володимир Гройсман.

***

Наша постійна рубрика "Гроші в банці". У січні-вересні "Приватбанк" Ігоря Коломойського збільшив чистий прибуток в 6,5 разів до 592 млн гривень, у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року (91 млн гривень).

Міжнародний інвестиційний банк Петра Порошенка за 9 місяців 2016 року отримав 31,4 млн гривень прибутку, що вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року.

В цілому ж, за дев'ять місяців 2016 загальний збиток діючих банків скоротився в 4,4 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становить 11,6 млрд грн.

***

Приватизація здорової людини: Фонд державного майна України оголосив конкурс з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" на 14 грудня 2016 року.

Приватизація курця: Мінекономрозвитку Росії пропонує приватизувати створене окупаційною владою Криму підприємство "Кримська залізниця".

***

До слова про Росію: Антимонопольний комітет України вимагає від компанії "Газпром" сумарно 172 млрд гривень, у тому числі штраф і пеню за несвоєчасну його сплату.

А Трубно-колісна компанія "Інтерпайп", що належить Віктору Пінчуку, має намір імпортувати лом чорних металів з Росії.

***

Хвилинка новин з життя правоохоронних органів. НАБУ розслідує виведення з "Укрнафти" 7,7 мільярда гривень через компанії Ігоря Коломойського.

Поки НАБУ розслідує, ГПУ і СБУ приходять і обшукують. Сьогодні Робота центрального офісу Державного агентства резерву України була заблокована в зв'язку з обшуками цих двох служб.

***

А наостанок про людей, які змінюють світ. Глава приватної американської компанії-розробника безпілотних автомобілів Tesla Motors Ілон Маск представив "сонячний дах" - фотоелектричні панелі, яку можуть замінити звичайну металочерепицю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!