Суд арештував майно та гроші Бахматюка на суму 1,2 мільярда

Понеділок, 31 жовтня 2016, 20:26

Печерський районний суд Києва наклав арешт на рухоме й нерухоме майно Олега Бахматюка, а також на його грошові кошти, розміщені на поточних рахунках ПАТ "КБ Фінансова Ініціатива" та ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

"Мова йде про суму в розмірі 1,2 млрд грн за кредитною угодою ПАТ "ВіЕйБі Банк", у якій Бахматюк виступив фінансовим поручителем. В рамках зазначеного виконавчого провадження 28 жовтня також був арештований будинок, що належить  Бахматюку і розташований у смт. Козин Обухівського району Київської області загальною площею 1 049 кв. метрів", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва ще 25 вересня 2015 року задовольнив позов Нацбанку та наклав арешт на гроші та майно, що належить Бахматюку.

Реклама:

Однак, тоді державна виконавча служба відмовилась відкривати провадження за цим рішенням суду, посилаючись на те, що в судовій ухвалі не було вказано адресу та ідентифікаційний номер боржника.

"Відмова виконавчої служби базувалась на формальних причинах та була незаконною, оскільки Верховний Суд України на той час вже надав роз’яснення з цього приводу, з якого слідує, що вказані виконавчою службою причини відмови можуть бути встановлені самим виконавцем", - пояснив директор юридичного департаменту НБУ Олег Заморський.

Тому Нацбанк знову звернувся до суду та оскаржив відмову державної виконавчої служби.

У жовтні 2016 року Печерський районний суд скаргу НБУ задовольнив і зобов’язав державну виконавчу службу відкрити виконавче провадження і накласти арешт на гроші та все майно Бахматюка. Що й було зроблено, повідомляє НБУ.

Як відомо, Бахматюк опосередковано володіє банками "ВіЕйБі Банк" та "КБ "Фінансова Ініціатива" через ТОВ "Інвест-Сервіс" та Quickcom Limited. 

Правління НБУ віднесло ПАТ "ВіЕйБі Банк" до категорії неплатоспроможних 20 листопада 2014 року, а ПАТ"КБ "Фінансова ініціатива" - 23 червня 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: