"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта марки Brent подешевшала на побоюваннях щодо угоди ОПЕК

Понеділок, 31 жовтня 2016, 16:58

Нафта стрімко дешевшає в понеділок, оскільки зустріч нафтовидобувних країн на минулих вихідних завершилася без конкретних домовленостей про зниження видобутку.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent, торги якими завершуються в понеділок, на лондонській біржі ICE Futures до 17:17 кв подешевшали на 1,14 дол (2,29%) - до 48,57 дол за барель.

Більш активно торгується січневий контракт, який опустився в ціні на 1,06 дол (2,09%) - до 49,62 дол за барель.

Реклама:

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 0,92 дол (1,89%) - до 47,78 дол за барель.

Переговори представників країн ОПЕК з делегатами інших нафтовидобувних держав завершилися в суботу, причому сторонам не вдалося прийти до спільної згоди про скорочення видобутку, сказав міністр нафтової і газової промисловості Бразилії Марсіо Фелікс.

Своє небажання брати участь в зниженні видобутку раніше озвучили Ірак і Іран, причому ці дві країни також не згодні з оцінками, які повинні бути використані в якості відправної точки при розрахунку країнових квот.

Експерти ОПЕК проведуть наступну зустріч 25 листопада, за кілька днів до конференції організації, яка намічена на 30 листопада і на якій повинні бути встановлені квоти на видобуток для кожної з країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: