Ілон Маск представив "сонячний дах"

Понеділок, 31 жовтня 2016, 14:40

Глава приватної американської компанії-розробника безпілотних автомобілів Tesla Motors Ілон Маск представив "сонячний дах" - фотоелектричні панелі, які можуть замінити звичайну металочерепицю.

Про це пише AIN.

Як пише видання, розроблена спільно з SolarCity "сонячна черепиця" буде продаватися в чотирьох варіантах: текстурована, шиферна, тосканська і матове скло.

"Кожна з них зроблена їх кварцового скла, тому повинна зберігати свої властивості в два-три рази довше бетонного аналога. Хоча Маск сказав, що "вона повинна протриматися довше самого будинку", - пише видання.

Реклама:

Ціна представлених панелей невідома. Маск лише сказав, що їх вартість разом з виробленою електрикою повинна бути однаковою або меншої вартості традиційного покриття даху і електроенергії з мережі.

Перші "сонячні дахи" будуть встановлені влітку наступного року. Tesla планує почати з одного або двох варіантів панелей і поступово розширити асортимент.

Крім черепиці Маск також представив оновлений еноргонакопичувач Tesla Powerwall 2.0. Акумулятор може накопичувати потужність в 14 кіловат-годин. Його заявлена вартість - 5 500 доларів.

Попереднє покоління Powerwall могло акумулювати до 6,4 кіловат-годин при вартості 3 500 доларів.

Як повідомлялося, американський автовиробник Tesla Motors Co. в третьому кварталі 2016 року продав 24,5 тис. електромобілів - на 70% більше, ніж в попередньому кварталі, і вдвічі більше, ніж 11,58 тис., зафіксовано в III кварталі 2015 року.

У серпні Tesla повідомила про квартальний збиток поспіль, який становив 293 млн доларів. При цьому виручка в II кварталі збільшилася на 33% - до 1,27 млрд дол.

Нагадаємо, Маск в липні представив амбіційний план початку виробництваелектричних вантажівок і автобусів і розширення бізнесу систем сонячної енергії. Компанія також оголосила про будівництво великого заводу з виробництва батарей в Неваді минулого тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: