OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 30 жовтня 2016, 22:00

Вихідні почалися з новини про те, що терористи "ДНР" хочуть здійснити демонтаж виробничих потужностей одного з найбільших підприємств Донецького регіону - горлівського хімічного концерну "Стірол", який належить олігарху Дмитру Фірташу.

***

В суботу і неділю чиновники і народні депутати продовжили ділитися задекларованим майном. У деклараціях високопосадовців можна було знайти багато цікавого. Наприклад, виявилося, що голова Національного банку Валерія Гонтарева не зовсім довіряє національній валюті - більшу частину своїх грошей вона тримає у доларах США.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян задекларував 25 тисяч євро й 90 тисяч доларів, а його дружина - 70 тисяч доларів готівки у 2015 році.

Реклама:

В свою чергу дружина діючого міністра фінансів Олександра Данилюка, як виявилося, зберігає гроші в британському банку, а сам міністр має швейцарський годинник ХІХ століття.

Одну з найбільш цікавих декларацій у вихідні опублікував голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. В першу чергу у документі звертає на себе увагу кількість нерухомості. По-друге, цікавий склад рухомого майна: годинники, ювелірні вироби, сережки і багато чого іншого. І найцікавіше - розмір готівки та банківських вкладів родини глави фіскальної служби.

Найбільш дивною виявилася декларація депутата із групи "Воля народу" Сергія Мельничука, який задекларував 1 трильйон гривень готівкових коштів. Можливо, Мельничук зробив помилку при заповненні е-декларації, вказавши трильйон гривень, або просто пожартував таким чином.

Про те, що така сума у декларації, - скоріш за все жарт, свідчать і слова екс-заступника голови Нацбанку Владислава Рашкована, який запевнив, що трильйона гривень готівки немає в Україні.

Свої статки показав і міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий. Згідно з даними декларації, міністр має 3,55 млн гривень, 60 тисяч євро і 463 тисячі доларів готівки, проте не має автомобіля.

В свою чергу голова Фонду державного майна Ігор Білоус в 2015 році задекларував 1,2 млн гривень, 970 тисяч доларів і 140 тисяч євро готівки. Крім того голова Фонду держмайна вказав у декларації, що є власником 4 авто та мотоцикла.

ЕП майже не писала про декларації депутатів, але багато цікавого ви знайдете на головній сторінці УП. Серед іншого, виявилося що у братів Дубневичів з "БПП" на двох - 700 мільйонів гривень готівкою.

З'явилася і перша реакція на декларації чиновників від великого бізнесу. Так, співвласник і голова наглядової ради Global Spirits (ТМ "Хортиця") Євген Черняк заявив, що "після опублікування електронних декларацій українських чиновників всі учасники списку Forbes відчули себе лохами".

***

Серед новин про декларації чиновників, які на вихідних займали майже всю стрічку новин, ледь не загубилося повідомлення про те, що голова Державної фіскальної служби Роман Насіров своїми наказами призначив виконуючих обов'язки начальника Закарпатської митниці ДФС та його заступника.

Ця новина могла пройти повз звичайного українця, але вона не оминула голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Він вже встиг розкритикувати кадрові перестановки на Закарпатській митниці.

***

І остання новина на сьогодні прийшла до нас з Брюсселя: Керівники ЄС і Канади підписали угоду про торговельно-економічне співробітництво. Гарного всім вечора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!