МВФ: система спрощеного оподаткування потребує змін

Понеділок, 3 жовтня 2016, 16:49

Міжнародний валютний фонд вважає нинішню систему спрощеного оподаткування в Україні такою, що не відповідає вимогам, і наголошує на необхідності її подальшого реформування.

Про це йдеться в матеріалах МВФ щодо другого перегляду програми EFF.

"Модель спрощеної системи для малих платників податків залишається неадекватною, оскільки вона все ще надає можливості для арбітражу між нею і загальною системою, і подальші реформи в цій сфері могли би принести додатковий дохід (близько 1% ВВП) за одночасного зменшення диспропорцій", - зазначено в матеріалах.

Як зазначає МВФ, після податкової реформи в 2016 році загальний рівень оподаткування і податкових ставок в Україні перестав оцінюватися як високий за міжнародними стандартами.

Реклама:

"Очікується, що загальний обсяг податкових надходжень в 2016 році знизиться до 34% ВВП, в результаті чого буде відповідати середньому показнику в Центральній і Східній Європі", - сказано в документі.

МВФ також очікує збільшення частки непрямих податків у загальному обсязі податкових надходжень в Україні в 2016 році до рівня середнього показника країн Центральної та Східної Європи.

Прогнозується, що податкове навантаження на робочу силу, яка раніше становила приблизно 43% загальних витрат на оплату праці та набагато перевищувала середній показник у країнах ОЕСР (36%), скоротиться майже на 9 процентних пунктів.

29 вересня Україна отримала на рахунок мільярд доларів під гарантії США.

Нагадаємо, 22 вересня Міністерство фінансів розмістило єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!