ГПУ надала Німеччині додаткові гарантії для екстрадиції банкіра Курченка

Понеділок, 3 жовтня 2016, 16:06

Генеральна прокуратура надала владі Німеччини додаткові гарантії для екстрадиції в Україну колишнього голови правління "Укрсоцбанка" Бориса Тимонькіна.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"У нашого слідства є низка питань до нього. Я сподіваюся, що найближчим часом представники українського слідства знайдуть контакт із Тимонькіним. Ми розраховуємо на активну взаємодію з ним", - заявив Єнін.

"Паралельно в Німеччині триває процес екстрадиційної перевірки. Через стан здоров'я Тимонькіна німецька сторона вимагає надання від нас додаткових гарантій, які ми надали кілька днів тому", - сказав він.

Реклама:

Єнін сподівається, що це може послужити підставою для позитивного рішення з його екстрадиції.

Бориса Тимонькіна відносять до злочинного угруповання Сергія Курченко.

Йому інкримінують підробку документів та розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Насамперед йдеться про нелегальну торгівлю зрідженим газом.

У червні 2014 Тимонькіна оголосили в розшук. Крім цього, у Німеччині з осені 2013 ведеться слідство за підозрою у відмиванні грошей через фірму Sparschwein Gas GmbH, яка управляє мережею газових автозаправок, які в 2012 році придбала група компаній СЕПЕК Сергія Курченко.

У червні 2015 Тимонькін був затриманий в Німеччині. Тоді німецький суд ухвалив рішення про доекстрадиційний арешт.

13 липня ГПУ попросила Німеччину видати Тимонькіна Україні, направивши відповідний запит. "Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників, Німеччина і Україна зобов'язані видавати один одному всіх осіб, переслідуваних правоохоронними органами за скоєння кримінальних злочинів", - говорилося в повідомленні ГПУ.

Пізніше Тимонькін звернувся до влади Німеччини з проханням про надання йому статусу біженця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: