Каськів вніс заставу і вийшов на волю – ГПУ

Понеділок, 3 жовтня 2016, 10:04

Колишній керівник Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами часів Януковича Владислав Каськів у Панамі вніс заставу та вийшов на волю.

Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю "Українським новинам", оприлюдненому у понеділок.

"Каськів вийшов кілька годин тому (30 вересня). Застава внесена", – сказав він.

У той же час заступник Луценка не повідомив, чи буде заарештовано майно Каськіва в Панамі, пославшись на таємницю слідства.

Реклама:

"На даний момент це таємниця слідства. По-друге, після того як ми з'ясуємо весь перелік рухомого або нерухомого майна, яке знаходиться у власності Каськіва або пов'язаних з ним людей на території Панами, ми визначимося – вимагати арешту майна або внесення застережень стосовно можливості відчуження того чи іншого майна в Панамі", – сказав Єнін.

"Це непросте питання. Якщо ми намагаємося щось заарештувати, то ми повинні розуміти, що всі витрати, пов'язані з цим, будуть покладені на нашу державу. Потрібно зробити все мудро, щоб уникнути зайвого навантаження на український бюджет", – зазначив заступник генпрокурора.

Щодо того, як просувається питання надання політичного притулку Каськіву, Єнін повідомив наступне:

"На даному етапі у панамської сторони є півроку для розгляду клопотання про надання політичного притулку. Ми навмисне не намагаємося піднімати шум, щоб українську владу не звинувачували в спробах тиску на владу Панами".

Як відомо, раніше Єнін, повідомив що до Каськіва було застосовано тимчасовий арешт терміном до 40 діб на підставі ухвали панамського суду від 25 серпня.

Каськіва затримали у Панамі в ніч на 8 вересня. Пізніше  його арешт підтвердив Інтерпол

Згодом стало відомо, що Каськів подав клопотання про політичний притулок у Панамі.

Екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва підозрюють у розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках – 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося фіктивних.

Також повідомлялося, що за офшорами, на які виводилися гроші з Агентства Національних проектів, яке очолював Владислав Каськів стоять Сергій Льовочкін та Іван Фурсін. У прес-службі Льовочкіна спростовують інформацію програми "Слідство.Інфо" щодо офшорів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: