Нафта дешевшає, ціна Brent наближається до 50 доларів

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 19:30

Нафта дешевшає в п'ятницю і завершує тиждень в мінусі вперше з початку вересня, інвестори оцінюють перспективи угоди між країнами ОПЕК про зниження видобутку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:35 подешевшали на 0,16 долара (0,32%) - до 50,31 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу опустилися на 0,2 долара (0,4%) - до 49,52 долара за барель. З початку тижня Brent подешевшала на 2,9%, WTI - на 2,6%.

Реклама:

Учасники ринку очікують консультацій нафтовидобувних країн, які пройдуть на вихідних у Відні. Крім країн ОПЕК, у зустрічі візьме участь Росія і інші країни, що не входять в картель. У п'ятницю про свій намір відвідати захід оголосила Бразилія.

На думку аналітиків RBC Capital Markets, якщо ОПЕК не вдасться домовитися про скорочення видобутку, ціни повернуться на рівень близько 40 доларів за барель. При цьому провал переговорів призведе до нових розмов про те, що організація більше не є дієздатною.

Експерти BMI Research вважають, що картелю буде складно знайти консенсус, про який його члени домовилися у вересні, і найбільш імовірним результатом чергового засідання ОПЕК в кінці листопада "стане розпливчаста угода про інтервенції на нафтовому ринку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!