Deutsche Bank хоче закрити до 700 філій

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 10:39

Deutsche Bank AG збирається скоротити 9 тис. робочих місць, в тому числі 4 тис. в Німеччині, і закрити до 700 філій, а також припинити свою діяльність в Мексиці.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Deutsche Welle.

Головний виконавчий директор найбільший комерційного банку ФРН Джон край в четвер розповсюдив лист серед співробітників, в якому попередив про необхідність ще більш жорстких заходів економії.

За його словами, для банку "погіршилися зовнішні умови".

Реклама:

Так, Deutsche Bank поки не завершив судовий розгляд з владою США, що звинувачує його в порушеннях при операціях з іпотечними паперами в період до кризи 2008 року. Влада вимагає від банку виплатити 14 млрд дол в якості штрафу. Очікується, що кінцева сума буде менше. У той же час у банку відкладено на сплату штрафу, за даними за третій квартал, 5,9 млрд євро.

Багато фінансових аналітиків, а також керівництво Міжнародного валютного фонду висловлюють критичні зауваження щодо довгострокової бізнес-моделі банку.

Тим часом налякані перспективою величезного штрафу інвестори виводять великі суми з рахунків DB.

У третьому кварталі 2016 року ліквідність його скоротилася на 23 млрд євро - до 200 млрд євро, повідомляється в звітності банку.

Відтік коштів прискорився в кінці вересня, "але з тих пір стабілізувався", запевнив аналітиків в ході телефонної конференції у четвер фінансовий директор Маркус Шенк.

Занепокоєння інвесторів посилило те, що Банк Англії, згідно з недавнім повідомленням газети Financial Times, зажадав від провідних британських банків розкрити дані про те, як їх бізнес пов'язаний з Deutsche Bank.

Як повідомлялося, німецький банк зафіксував прибуток у липні-вересні, чим здивував аналітиків, що чекали від проблемного банку чергового збитку.

Чистий прибуток становив 256 млн євро проти збитку в розмірі 6 млрд євро в третьому кварталі 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: